Ons hout

Eiken

Eiken is een houtsoort uit de loofhoutsoort, ook wel hardhout genoemd. Het is een wereldwijd bekende houtsoort. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar wel goed te bewerken. Door de sterke eigenschappen en rustieke uitstraling is eiken goed toe te passen in een constructie als balken en kolommen. Eikenhouten balken en planken kunnen voor nog veel meer toepassingen worden gebruikt, zoals restauraties, boerderijen, carports, paardenstallen, bijgebouwen, tuinhuisjes en dergelijke. Bij Zaaghuis Vriezenveen kunt u standaard uit diverse maten balken en planken kiezen, op aanvraag kunnen we ook op maat zagen.

Douglas

Douglas is een naaldhout soort afkomstig uit noordwest Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het breed toepasbaar. Dit hout is in allerlei constructies te verwerken. Vooral voor constructies die buiten in weer en wind komen te staan, is Douglas zeer geschikt. Denk daarbij aan vlonders, overkappingen, gevelbekleding, schuttingen en buitenkeukens. Bij Zaaghuis Vriezenveen kunt u standaard uit diverse maten balken en planken kiezen, op aanvraag kunnen we ook op maat zagen.

Houten planken en balken.

We verwerken boomstammen tot bruikbare houten planken, balken en houten producten. Kom gerust een kijkje nemen op onze locatie aan de Watergang 31 in Vriezenveen.

Bekijk onze houten producten

20211008_154205 (2)
Winkelwagen